Suc de rodii

Suc de rodii

Timp de preparare (sucuri naturale):
10 minute (complexitate redusa)

Ingrediente:

(Pentru reteta Suc de rodii)

  • rodii
Suc de rodii
Mod de preparare : suc de rodii

    Sucul de rodie este recunoscut inca din vremuri biblice ca fiind un dar de la Dumnezeu iar arborele rodiu era considerat "copacul vietii".
    Rodiile contin hidrati de carbon, care ne furnizeaza energie, si sunt bogate in fibre.
Contin vitamine (vitamine din grupul B - riboflavina, tiamina si niacina, vitamina K, multa  vitamina C,  mai mult de 25 la suta din doza zilnica recomandata de vitamina C., calciu si urme de cupru, fosfor si fier.
    De curand, sucul de rodie si-a recapat o parte din popularitatea sa, datorita beneficiilor pe care le are pentru sanatate: ajuta la tratamentul infertilitatii, protejeaza impotriva bolilor cardiace si contine o cantiate mare de acid folic.Sucul de rodie este o sursa foarte buna de acid folic, esential pentru dezvoltarea intrauterina sanatoasa a unui bebelus.
    Studiile au aratat ca sucul de rodii poate încetini timpul de dezvoltare a unor forme de cancer, fapt pentru care cercetatorii încearca sa descopere daca aceste fructe contin si o alta substanta care duce la cresterea efectului antioxidantilor existenti în rodie. Flavonoidele polifenolice sunt chimicalele considerate responsabile de acest efect. Flavonoidele mai sunt legate si de studii menite sa se descopere o modalitate de încetinire a procesului de îmbatrânire. Datorita continutului de doua-trei ori mai mare de flavonoide în comparatie cu vinul sau ceaiul, sucul de rodii a devenit printre cele mai cautate bauturi.
   Nu ezitati sa consumati cat mai mult suc de rodii....se obtine foarte simplu si e foarte gustos.