Ananas

Ananas

    Ananasul este o planta tropicala originara din America foarte bogat in fibre si brom.Desi ananasul ofera putine substante nutritive si cantitati mici de vitamina C, fibrele si puterea lui de a distruge cheagurile de sange il fac un aliment excelent pentru protejarea inimii. Ananasul contine multa apa (80%), bromelina, acid cinamic, pectine,polizaharide, vitamina c, triptofan, serotonina, minerale si vitamine. Din punct de vedere medicinal, bromelina este cel mai pretios compus al acestui minunat fruct. Enzima bromelina este prezenta numai in ananasul proaspat si ajuta la dizolvarea cheagurilor de sange, are actiune anti-inflamatorie pentru organism. Creste efectul terapeutic al antibioticelor, inhiba dezvoltarea celulelor cancerigene si creste viteza de vindecare a ranilor.

Ananas
     In compozitia ananasului nu se intalnesc grasimi,colesterol iar in ceea ce priveste mineralele si vitaminele, acestea sunt in cantitati foarte reduse. Sucul de ananas proaspat este un remediu traditional eficient impotriva durerilor in gat( se recomanda gargara) si pentru tratarea difteriei.La nivelul tubului digestiv, sucul de ananas este si un bun pansament gastric. Multi specialisti includ curele de ananas in programele de slabit, precum si in cele de combatere a celulitei deoarece ananasul are actiune diuretica, o cura cu acest fruct eliminand atat sarurile cat si apa in exces din tesuturile subcutanate.Cercetarile stiintifice au pus in evidenta faptul ca sucul proaspat de ananas are si efecte antiinflamatoare, dar mai ales anticancerigene. Specialistii recomanda utilizarea ananasului in terapiile pentru tratarea depresiilor si imbunatatirea memoriei si a capacitatii de concentrare (datorita continutului de serotonina si triptofan). Ananasul are efect: antiiflamator, efect revigorant, detoxifiant, antidepresiv.  De asemenea ajuta in refacerea tesuturilor in rani si arsuri.  Este recomandat a fi consumat foarte copt sau in suc si nerecomandat pentru persoanele care sufera de ulcer gastric.