|
|
Cum poti sa previi cancerul de stomac
Cancerul de stomac afecteaza aproape un milion de oameni in fiecare an. Este, de asemenea, o boala frecvent intalnita si in alte parti ale lumii precum Asia in mod special. Rapoarte recente au indicat o tendinta ingrijoratoare de crestere a ratei cancerului la stomac in randul tinerilor. Adesea cancerul de stomac trece nedetectabil. La inceput nu exista simptome clare. Cand in sfarsit cancerul este descoperit, de obicei cu ajutorul unui endoscop, se dovedeste a fi greu de tratat. Asta este o veste cu adevarat proasta dar avem si o veste buna: alegerile alimentare te pot proteja de aceasta cumplita maladie. Unele alimente reduc riscul de cancer la stomac, altele sunt daunatoare dar acum noi stim ce alegeri sa facem pentru sanatatea noastra.
|
|
|
Citricele lupta cu succes impotriva cancerului
Nu mai este un secret ca portocalele, mandarinele si clementinele contin vitamina C, ele fiind printre cele mai ridicate surse de vitamine. Vitamina C te ajuta de asemenea sa lupti contra racelii dar si impotriva radicalilor liberi, compusi periculosi rezultati ca parte a metabolismului corpului. La fel ca masinile care produc gaze de esapament sau fabricile care elibereaza fum pe furnale, reactiile chimice din corpul nostru produc radicali liberi care pot deteriora ADN-ul. Un ADN deteriorat este primul pas in procesul de declansare a cancerului. Vitamina C te apara, neutralizand radicalii liberi in timp ce acestia se formeaza. Sigur te gandesti ce cantitate de citrice trebuie consumata pentru a te proteja impotriva cancerului. Un kilogram? Doua kilograme? Ei bine, raspunsul este mult mai simplu: un singur fruct pe zi ofera beneficii masurabile. Citricele contin de asemenea si flavonoide care inhiba celulele canceroase in a invada tesuturile sanatoase ale corpului uman. Flavonoidele se gasesc in coaja fructului. Adauga putina coaja de portocala in salata preferata si vei obtine o salata nu doar aromata dar si sanatoasa.
|
|
|
|
|
|
|