Suc de portocale

Suc de portocale

Timp de preparare :
10 minute (3 portii, complexitate redusa)

Ingrediente:

(Pentru reteta Suc de portocale)

  • 1 kg portocale

 

Mod de preparare:    

    1. Curatam portocalele de coaja apoi le taiem in sferturi.
   
2. Stoarcem portocalele.
   
3. Dintr-un kg de portocale am obtinut 600 ml suc.

Suc de portocale

Sfaturi:
    - Un pahar de suc de portocale pe zi poate preveni ulcerul gastric.
    - Un studiu publicat in American Journal of Clinical Nutrition a aratat ca cei care se bucura de un pahar pe zi de suc de portocale proaspat stors pot reduce semnificativ riscul de aparitie a artritei reumatoide.
    - Un studiu facut de cercetatori italieni au aratat ca suplimentele de vitamina C nu ofera aceleasi beneficii ca un pahar de suc de portocale, proaspat stors.
     - Sucul de portocale este un ajutor de nadejde contra constipatiei.
     - Un pahar de suc de portocale pe zi poate tine doctorul departe. Sucul de portocale este cunoscut datorita continutului ridicat de vitamina C, care este de ajutor in stimularea sistemului imunitar. Deci, va creste sistemul imunitar si te va feri de raceala sau gripa.
     - Diverse studii medicale arata ca sucul de portocale poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol si nivelul tensiunii arteriale, doua probleme frecvent intalnite in randul atat a barbatilor de varsta mijlocie cat si la femei.
     - Sucul de portocale este considerat a fi foarte bogate in antioxidanti ceea ce inseamna ca  poate ajuta la prevenirea diferitelor forme de cancer, inclusiv cancerul de san si cancerul de prostata.
     - Studiile au demonstrat ca sucul de portocale poate ajuta la reducerea riscului de boli de inima, deoarece ajuta la imbunatatirea circulatiei.
     - Sucul de portocale contine acid folic, care joaca un rol major in reproducerea de celule noi si poate ajuta in procesul de vindecare.
     - Cercetarile au aratat ca sucul de portocale are proprietati anti-inflamatorii. Daca va confruntati cu o multime de dureri legate de artrita, suc de portocale poate ajuta la ameliorarea ei.

     - Mai multe despre portocala gasiti aici.