Morcov

Morcov

     Morcovul este o leguma foarte pretioasa, fiind foarte importanta pentru sistemul imunitar, digestiv, piele, par, inima si circulatie.
    Morcovul contine foarte mult betacaroten, un singur morcov furnizeaza organismului o sursa de vitamina A, suficienta pentru o zi intreaga.
    Vitamina A este vitala pentru sanatatea pielii si a membranelor mucoase, rezistente la boli. De aceea morcovii sunt foarte importanti pentru protejarea plamanilor si pentru buna functionare a sistemului respirator. Sa nu uitam ca vitamina A este de asemenea esentiala pentru vedere.

Morcov

    Betacarotenul se absoarbe mai bine din morcovii batrani de culoare inchisa, daca ii pregatim la cuptor dupa o reteta in care adaugam putin ulei, deoarece favorizam absorbtia.
   
De fiecare data trebuie sa fim atenti si sa incercam sa alegem morcovi ecologici astfel evitand asimilarea unui nivel ridicat de pesticide.
    S-a demonstrat ca un consum ridicat de morcovi reduce riscul imbolnavirii de cancer cu pana la 75%. Impotriva imbatranirii, morcovii sunt considerati alimente de protectie impotriva razelor ultaraviolete, contribuind la protejarea pielii de riduri. Deoarece contin foarte multe vitamine in compozitia lor (C si E), sunt recomandati persoanelor care sufera de boli ale arterelor.
    In medicina traditionala este recomandat consumul de morcovi in tratarea diareei, mai ales pentru copii mici si bebelusi (pentru ei, piureul de morcovi este un aliment foarte sanatos). Se recomanda o cura de doua zile de suc proaspat de morcovi si multa apa minerala, pentru stimularea ficatului si ameliorarea simptomelor de icter.

Asteptam sfaturile si parerile tale:

Nume:

Comentariu: