|
|
Kiwi
Kiwi este un fruct tropical fiind considerat o comoara in substante nutritive. Este originar din China, insa cultivatorii din Noua zeelanda l-au facut celebru, iar numele sau este cunoscut in toata lumea dupa emblema nationala a acestui stat si anume pasarea kiwi. Kiwi este un fruct micut, cu aspect modest dar care contine neasteptat de multa vitamina C, de doua ori mai multa vitamina C decat o portocala si mai multe fibre decat un mar.
|
|
|
Avand aceste calitati, se explica de ce doar un singut fruct ne ofera necesarul dublu zilnic de vitamina C. Si asta nu e tot...spre deosebire de alte fructe, vitamina C din kiwi este foarte stabila si cu toate ca dupa recoltare se pierde o mica parte, 90% din aceasta ramane in fruct chiar si dupa 6 luni de la depozitare. Kiwi contine mult potasiu, acest mineral vital pentru fiecare celula din oraganism, lipsa lui conduce la hipertensiune arteriala, depresie, oboseala si digestie lenta. Continutul ridicat in fibre il fac un laxativ fin, dar foarte eficient. Este fructul perfect recomandat persoanelor in varsta cu deficiente frecvente de vitamina C si care sufera de constipatie cronica. Kiwi contine si o enzima (actinidina) un ajutor eficient la digestie, a carei actiune este asemanatoare cu cea a papainei din papaia. Cum alegem un kiwi? De fiecare data cand cumparam un kiwi, trebuie sa il alegem suficient de copt incat sa se inmoaie la apasarea usoara. Se depoziteaza in frigider si le decojim doar inainte de a le consuma ( decojim varful fructului ca pe un ou fiert apoi il putem manca cu lingurita).
|
|
|
|
|
|
|