Cum ne ingrijim tenul primavara si vara

Cum ne ingrijim tenul primavara si vara

   Primavara, tenul nostru are un aspec mai palid si ofilit datorita alimentatiei mai sarace in vitamine din timpul iernii. Curatarea in profunzime a pielii este primul pas in obtinerea unui ten cat mai luminos. Acasa, aceasta curatire se obtine prin gomaj cu malai, tarate si un albus de ou. Cu aceasta pasta, frecam tenul apoi il spalm cu o infuzie de plante. Gomajul se face o singura data pe saptamana. Zilnic, vom aplica pe fata comprese alternative cald-rece pentru inviorarea tenului.
   In cazul tenului uscat, vom folosi o crema nutritiva iar cel gras va fi spalat cu un sapun continand vitamina E.

Cum ne ingrijim tenul primavara si vara

     Vara, tenul transpira, porii se dilata iar pielea luceste datorita transpiratiei. In acest anotimp, tenul nu are nevoie de prea multe creme( crema cu protectie solara ridicata este obligatorie). Ca remediu naturist, se recomanda stropirea tenului cu o infuzie florala, dimineata, imediat dupa demachiere.
     Daca tenul tau este foarte gras( dar fara cuperoza), iti poti spala fata cu putina gheata invelita intr-un tifon.
    Pentru inchiderea porilor, o solutie buna este aplicarea de lotiuni florale, de felii de rosii sau castraveti pe fata. In nici un caz nu e indicat sa recurgi la solutii alcoolice puternic astrigente, care vor da pielii, un aspect deloc placut.